Ikke kredittverdig? Slik får du lån til refinansiering

Å sitte med mange dyre kredittlån er ikke bra for økonomien din. Sannsynligheten for å få betalingsanmerkninger vil øke betraktelig. I tillegg er disse formene for lån svært dyr. Framfor å betale på ulike lån flere ganger i måneden, bør du heller vurdere å søke om refinansiering. Dette kan forbedre din økonomiske situasjon, samt forbedre din kredittscore. Etter hvert vil du igjen være kredittverdig til nye kredittkort og forbrukslån.

 • Velg refinansiering framfor å sitte på mange smålån
 • Å refinansiere kan igjen gjøre deg kredittverdig
 • Metoden kan spare deg tid og penger

Betalingsanmerkninger kan være problematisk

Alle banker og finansieringsforetak vil etter din søknad om kreditt, gjennomføre en kredittsjekk av deg. Dette for å finne ut av hvordan du tidligere har håndtert nedbetalinger av lån. Dersom du har en historie med å betale avdragene for sent, sitter du mest sannsynlig med betalingsanmerkninger. Dette vil gjøre det vanskelig for bankene å kunne stole på deg som kunde, spesielt når lånene du søker er uten sikkerhet.

Med refinansiering kan du heller søke om nye avtaler ved å stille med sikkerhet. Dette vil gjøre deg attraktiv som kunde for de ulike bankene. Mest sannsynlig sitter du med et boliglån, et av de mer gunstige lånene på markedet. Refinansiering muliggjør det å sette sammen flere dyre forbrukslån inn i ditt boliglån. Dermed kan du bruke verdien av din bolig til å dekke over risikoen til eventuelle betalingsanmerkninger.

 1. Banker ønsker ikke kunder med betalingsanmerkninger
 2. For mange er refinansiering eneste løsningen
 3. Bruk lån med sikkerhet for å styrke din posisjon

Derfor lønner refinansiering seg

Velger du å samle dine lån til et større lån hos en ny bank, vil dette føre til flere fordeler for deg som låntaker. Den største fordelen vil uten tvil være den forbedrede renten. Spesielt renter på kredittkort er kjent for sine høye effektive renter, som sjeldent ligger under 15 %. Dette er det punktet som er viktigst å forbedre når du søker etter en bank å refinansiere hos.

 • Bedre renter
 • Bli kvitt betalingsanmerkninger
 • Utvikling av en ny nedbetalingsplan
 • Få bedre oversikt over egen økonomi

Når du slår sammen dine lån vil du ende opp med et nytt lån, og dermed en ny nedbetalingsplan. Enkelte banker vil kunne tilby deg en plan som passer bedre inn i din økonomi. I tillegg vil du merke at nedbetalingene blir mye lettere når det kun dukker opp en regning i uken, spesielt hvis du legger inn en fast betaling i banken din. Til slutt kan du bli kvitt betalingsanmerkninger, og bli kredittverdig.

Sammenligning av refinansiering

Det finnes mange ulike tjenester for å forbedre din økonomiske situasjon. Men det lønner seg sjeldent å velge det første og beste tilbudet man finner. Velg heller å bruke litt tid på å få en oversikt over hvilke renter og vilkår som er normalen på markedet. Det kan også lønne seg å ta kontakt med en låneagent eller sammenligningstjeneste for en enklere prosess. Husk at det er bankene som skal kjempe om deg.

Forbedre din kredittscore

Dersom du vurderer refinansiering av dine kredittlån og andre forbrukslån er du på god vei til å forbedre din kredittscore. Men det er flere andre ting du kan gjøre for å forbedre scoren, og din økonomi generelt. Dette vil føre til flere fordeler for deg, dersom du ønsker å søke om forbrukslån eller kredittkort senere. En bank er ofte villig til å gi bedre avtaler til mennesker som kan vise til god kredittscore.

 • Betal ned gjeld
 • Kvitt deg med betalingsanmerkninger og inkassovarsler
 • Spar og invester

Som du ser, finnes det mange ulike måter å forbedre din kredittscore på. Det viktigste er å bruke penger ansvarlig og unngå ugunstig gjeld. Dette lønner det seg å starte tidlig med. Men dersom du ikke er kredittverdig som voksent menneske er det lang ifra for sent til å gjøre noe med dette. Refinansiering er et godt første steg, som vil dekke mange av punktene i listen over.

Konklusjon

Dersom du ikke er kredittverdig, vil dette ha negative konsekvenser for din videre økonomi. Hvis du ikke er kredittverdig, er dette ofte et resultat av høy og ubetalt gjeld. Den beste løsningen vil være å søke om refinansiering for å få kontroll på gjelden du allerede har. Ta kontakt med din bank eller en rådgiver for å finne de beste mulighetene for å ta kontroll over din kredittscore og egen økonomi.

FAQ

Hvorfor er jeg ikke kredittverdig?

Dersom du får avslag på dine søknader om lån kan dette være fordi du ikke er kredittverdig i bankens øyne. Dette vil ofte være på grunn av eventuelle betalingsanmerkninger og inkassovarsler, men kan også være på grunn av for høy gjeld og for lav inntekt.

Hvordan blir jeg kvitt betalingsanmerkninger?

Betalingsanmerkninger kommer som et resultat av ubetalt gjeld. Dersom du ikke betaler ned dine avdrag i tide vil dette resultere i inkassovarslinger og betalingsanmerkninger. Du blir kvitt disse ved å betale ned gjelden du skylder. Har du mange betalingsanmerkninger burde du vurdere refinansiering.

Hva er min nåværende kredittscore?

Din kredittscore vil være avhengig av din generelle økonomi, både egenkapital og totale gjeld. Dette vil igjen bli vurdert under kredittvurderingen av banken når du søker om eventuelt lån og refinansiering. Men kredittscoren kan oppgraderes, ved at du forbedrer egenkapital, sparer, investerer og betaler ned gjeld.